Физически активните хора са по-екстровертни, добросъвестни, приветливи и отворени към нов

...
Физически активните хора са по-екстровертни, добросъвестни, приветливи и отворени към нов
Коментари Харесай

Физическата неактивност води до депресия

Физически дейните хора са по-екстровертни, добросъвестни, приветливи и отворени към нов опит, удостоверяват проучвания. Някои от преимуществата на тези личностни характерности включват:
По-високата почтеност е обвързвана с по-голям триумф в живота,По- екстровертните хора изпитват по-положителни страсти,Отвореността към опит е обвързвана с творчеството и ученето.
Естествено, тези, които водят по-заседнал метод на живот имат противоположния личностен модел. При тях се следи наклонността да бъдат по-малко приятни, по-интровертни, по-затворени към опита и по-малко съзнателни.

Добрата вест е, че са нужни относително малко количества извършения, които да доведат до позитивни промени в личността.

Проучването наблюдава над 6 хиляди души на междинна възраст в границите на повече от 2 десетилетия. 

Има разнообразни способи, по които физическите упражнения вероятно са свързани с смяна на личността.

" Физически неактивният метод на живот има редица дългосрочни биологични, здравни и когнитивни последици, като по-висок риск от отстъпчивост, по-лошо умствено и физическо здраве, намаление на паметта и когнитивните функционалности. Подобни резултати от своя страна могат да имат дълготрайно влияние върху личността, като да вземем за пример понижаване на наклонността за самодисциплина и организираност, за учене и ученолюбивост. Наистина, когнитивният спад, по-голямата уязвимост, депресивните признаци и тежестта на болесттите са свързани с понижената сериозност и неприкритост в течение на времето ", пишат създателите на проучването.

Депресията също е обвързвана с неактивен метод на живот. " Възможно е дълготрайните функционални ограничавания и депресивните признаци, които произтичат от физически неактивния метод на живот, да дадат отражение на по-ниската дарба да изпитате позитивни страсти, да бъдете въодушевени и да бъдете благи ".

Източник: PsyBlog
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР